Geslaag seizoen zit erop

Tuldania - TeisterbandersZondag 9 juni 2024 speelde Teisterbanders in de tweede ronde van de nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse in Esbeek tegen vierde klasser Tuldania dat voor klassbehoud speelt. De thuisclub bleek net wat beter en won met 3-1. Hiermee kwam een einde aan een geslaagd seizoen. De doelstelling werd gehaald (periodetitel) en de jonge groep kreeg de kans ervaring op te doen in de nacompetitie.

Tuldania - Teisterbanders

Trainer Gerard van Zwam zet de lijnen uit.

Na de busreis, waren de Teisterbanders supporters er klaar voor om hun favorieten aan te moedigen. Vanaf de aftrap ging het vrij gelijk op. Na ruim een kwartier viel de bal in het Teisterbanders strafschopgebied en maakte een vreemde curve. Jens van der Wal wist niet zo goed of koppen of trappen de beste optie was toen de bal niet hoog opstuiterde. Hij ging met zijn hoofd naar de bal, maar door de vreemde curve kreeg hij deze tegen de zijkant van zijn hoofd en viel panklaar voor de voeten van een Tuldania speler die doelman Floris de Jong geen kans gaf, 1-0. Jordi van Helden dook plotseling alleen voor de doelman op, maar deze stopte de bal.

Jordi van Helden stuit op de Tuldania doelman.

Nog geen tien minuten na de 1-0 kreeg Teistterbanders een goede kans. Na een voorzet stuitten achtereenvolgens Kevin Heijkoop en Jordi van Helden op de Tuldania doelman. Kevin Heijkoop zag even later de doelman de bal na zijn schot met moeite nog net naast tikken.

Kevin Heijkoop ziet de doelman zich tot het uiterste strekken en de bal naast tikken.

Twee minuten later was het wel raak. Heijkoop zette goed voor en Van Helden kopte in, 1-1.

De 1-1 in beeld.

Van Helden viert de treffer met zijn ploeggenoten.

Bijna vanaf de aftrap was de thuisclub gevaarlijk, maar De Jong redde twee maal uitstekend. Vijf minuten voor rust slaagden drie Teisteranders spelers er na elkaar niet in de bal op het middenveld onder controle te brengen of weg te trappen. Tuldania nam snel over en bij de tweede paal werd de bal ingeschoten, 2-1. De gelijkmaker leek snel daarna te vallen. Marc Cornelissen kopte uitstektend in, maar de doelverdediger tikte de bal onder de lat vandaan.

Marc Cornelissen ziet de doelman met een geweldige redding zijn goede kopbal onder de lat vandaan getikt worden.
Cornelissen beseft hoe dicht hij bij de 2-2 was.

Na rust leunde de thuisclub achterover en gunde Teisterbanders de bal. De aanpak van Tuldania werkte, want al snel kreeg het een enorme kans. De Jong redde in eerste instantie, maar in tweede instantie werd de bal voor een leeg doel van dichtbij overgeschoten. Enkele minuten later redde De Jong weer uitstekend.

Doelman Floris de Jong speelde een hele goede wedstrijd en wist de thuisclub zeker vijf keer van een treffer af te houden.

Ook de volgende kans was voor Tuldania, maar de bal werd wederom hoog over geschoten. Teisterbanders had meer balbezit, maar wist amper gevaar te stichten in het strafschopgebied van de thuisclub. Net voordat er een uur was gespeeld, kreeg Teisterbanders een vrije schop. De bal viel in het strafschopgebied, maar Van der Wal en Heijkoop zagen geen kans de bal in het doel te schuiven.

Jens van der Wal en Heijkoop slagen er niet in te scoren.

Ferre van Setten kwam in de ploeg voor Pim Schelling. Met nog twintig minuten op de klok, raakte Thomas van Heun op een vreemde plaats geblesseerd. Hij nam een hoekschop en ging door zijn enkel. Hij werd vervangen door Erwin Winkelman.

Thomas van Heun raakte op een bizarre manier geblesseerd en moest het veld verlaten.

Een kwartier voor tijd probeerde de thuisclub het weer eens met een verre trap achter de verdediging en de bal werd in de uiterste hoeg geschoten, 3-1. Rein Janssen werd vervangen door Wessel Anema. De ploeg van Gerard van Zwam gaf niet op en bleef alles geven voor een beter resultaat. Vincent Vasquez schoot uit een scherpe hoek over. Vijf minuten voor tijd leek de aanslutingstreffer te vallen die het nog spannend zou maken. Vasquez stak de bal goed weg naar Winkelman, maar die zette alleen voor de keeper een stapje te veel en werd afgestopt.

Erwin Winkelman beseft dat hij de kans om het nog spannend te maken, heeft laten liggen.

In de extra tijd was er nog een vervelend voorval. Marc Cornelissen kwam tijdens een duel ten val en zijn tegenstander raakte hem in zijn rug. Cornelissen kon niet verder en Teisterbanders (dat drie wisselmomenten had gehad), moest met tien man verder.

Marc Cornelissen werd ongelukkig geraakt door een tegenstander en kon ook niet verder.

Na het laatste fluitsignaal was er berusting. Doel bereikt, alles gegeven en het seizoen zit erop. Tuldania had net wat meer kwaliteit in de ploeg. Complimenten voor de thuisclub. Voetbal zoals het bedoeld is, geen vervelende zaken binnen of buiten het veld. Dank gaat uit naar de supporters, Wouter de Kruijff die het hele seizoen assistent scheidsrechter is geweest en ook in Esbeek het team daar waar nodig ondersteunde en naar Wilfred Winkelman die als elftalleider ook een belangrijke rol in de staf vervulde.

Teisteranders: Floris de Jong, Thiemo van Mourik, Jens van der Wal, Rein Janssen (77e Wessel Anema), Pim Schelling (58e Ferre van Setten), Thomas van Heun (68e Erwin Winkelman), Harmen van Rinsum, Kevin Heijkoop, Marc Cornelissen, Jordi van Helden en Vincent Vasquez.