Overwinning uit het vuur gesleept

Zondag 2 juni 2024 speelde Teisterbanders in de eerste ronde van de nacompetitie in Standaardbuiten tegen vijfde klasser SVC en sleepte een hele knappe overwinning uit het vuur en gaat door naar de volgende ronde. Vooraf waren de statistieken niet in het voordeel van de ploeg van trainer Gerard van Zwam. SVC had er in de competitie flink op los gescoord en kunstgras is een ondergrond die wij niet gewend zijn. De eerste twintig minuten had Teisterbanders het zwaar, maar kwam daarna wat beter in de wedstrijd. Net toen het beter leek te gaan, kreeg Roy Heij zijn tweede gele kaart (de eerste terecht, de tweede discutabel), maar de rust werd met 0-0 bereikt. Na ongeveer een uur kwam de thuisclub op voorsprong en leek het een hele moeilijke middag te gaan worden. Jordi van Helden scoorde echter snel de 1-1 en er gloorde weer hoop. Met nog ongeveer een kwartier op de klok, kreeg Teisterbanders een strafschop en dat is bij ons alles behalve een zekerheidje. Routinier Harmen van Rinsum nam zijn verantwoordelijkheid en nam plaats achter de bal. Hij schoot de bal goed in, maar de doelverdediger stopte de bal en deze rolde weer het veld in. Van Rinsum schoot de bal alsnog in, 1-2. Ook deze voorsprong bleef niet lang staan, 2-2. Toen ook Jesse van Setten een tweede gele kaart kreeg, leek het voor de bezoekers een onmogelijke opgave te worden om de volgende ronde te bereiken. Vijf minuten voor tijd leek de wedstrijd toch een ommekeer te krijgen. Teisterbanders kwam er snel uit en Van Helden zette Teisterbanders op voorsprong. Het aftellen kon beginnen, maar duurde tergend lang. Na zeven minuten extra tijd vond de kaartenstrooiende scheidsrechter het eindelijk tijd om af te fluiten. Dank gaat uit naar de talrijk meegereisde supporters. Zondag a.s. wacht in Esbeek vierde klasser Tuldania. We rekenen weer op onze supporters.