O12 goes U13

Teisterbanders O13Vrijdag middag 14 juni ’24 verzamelen wij bij huize Heuff in Kerk-Avezaath. Teisterbanders JO12 en een aantal spelers van JO11 gaan dit weekend samen voetballen als U13. Waarom U13? Omdat wij mee gaan doen aan de IJssel Trophy 2024. Dit is een internationaal voetbal toernooi. Ongeveer 40 teams uit verschillende landen, Duitsland, België, Frankrijk en Nederland doen hier aan mee, zo ook wij. Spannend vinden wij het allemaal, voor het eerst op groot veld, voor het eerst internationaal en vooral spannend omdat wij weten tegen wie wij allemaal mogen voetballen. En geloof mij, da’s niet mis!

Dat wij mee kunnen doen aan dit toernooi is mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:

#Teisterbanders                              #Alfa Accountants

#ZZPartytotaal                                 #Lubko Infra

#BijzondereKiekjes                        #Café Ons Honk

#DF Design Beusichem                 #Loonvisie

#C v Dijk grondwerken                 #Boons supermarkt

Echt SUPER bedankt!

Rond 17:45 ongeveer komen wij aan op onze locatie Summercamp Heino. Wat een geweldige leuke, toffe, grootte locatie is dit! We hebben een eigen huisje met aan de ene kant een Duitse voetbalploeg als buren en aan de andere kant van ons hebben wij een Nederlandse U13 als buren. Zij doen alleen niet mee aan het toernooi.

Zo….eerst even eten in het restaurant. Mac en chees of nasi staat op het programma. Daarna hebben wij de tijd voor ons zelf om alles in te richten in ons huisje en het camp te ontdekken. Voor het slapen gaan even de spelregels doornemen want op groot veld is dit toch net even anders. Niet te laat naar bed want morgen moeten wij heel vroeg weer uit de veren.

Zaterdag 15 juni ’24

Het is 6:30 uur en verschillende wekkers gaan af. Van de kampleiding in ieder geval. De kinderen uit bed halen, aankleden en naar het restaurant om te ontbijten en een lunchpakketje maken. Vanmiddag rond 14:00 uur verwachten wij namelijk pas weer terug te zijn op het camp.

8:30 uur, onze eerste wedstrijd is tegen Excelsior Rotterdam uit de 2e Divisie. Maken wij kans? Zeker niet……Was het een leuke wedstrijd? Ja zeker….. Werd er veel inzet getoond? Wij waren veel te veel onder de indruk van onze tegenstander en vergeten daardoor te voetballen en hard te werken. Teisterbanders U13 kan wel zeggen dat wij tegen een BVO hebben gevoetbald en het werd maar 14-0 😊

9:30 uur onze tweede wedstrijd tegen vv WIK uit de 1e klasse. Als doelstellingen hebben we gesteld niet meer dan 12-0. U13 kreeg de smaak te pakken iedere speler staat aan en er werd hard gewerkt. Eindstand werd maar 5-0. Iets om heel tevreden over te zijn.

10:30 uur onze derde wedstrijd tegen AFC IJburg uit de 4e divisie. Zelfs onze Sidney werd boos, geloof mij maar onze Sidney is gewoon weg niet boos te krijgen. Geen leuke tegenstander. Voetballend zijn zij veel beter dan ons maar de sportiviteit is ver te zoeken. Eindstand 12-0

In onze pauze mogen wij het opnemen tegen Wijhe’92-2 uit de 3e klasse. Wij gaan penalty’s nemen. Onze Dave is penalty kampioen bij de Teisterbanders geworden met slotdag. Ook nu schiet hij de bal weer mooi in het doel net als 4 andere spelers van Teisterbanders. Helaas schiet Wijhe’92-2 er drie meer in.

Om 12:00 uur is er de UEFA ceremonie. Alle 40 teams zijn aanwezig om achter de fanfare aan te lopen naar het hoofdveld. De Teisterbanders heeft zelf zo ver van huis nog supporters mee, dat is toch geweldig! Na een kort praatje en de volksliederen van alle deelnemende landen is het tijd voor de laatste wedstrijd voor vandaag.

12:45 uur Wijhe’92-1 uit de 1e klasse staat tegenover ons. Wij zijn moe…..Moe omdat wij misschien iets minder hebben geslapen dan onze tegenstanders. Moe van alle indrukken die wij hebben te verwerken. Moe omdat dit onze 4e wedstrijd is vandaag en al 1 ½ uur voetballen op groot veld erop hebben zitten. Eindstand 7-0

Zondag 16 juni ’24

Wat gaat die wekker toch weer vroeg ;( en dat voor een zondag! Alle tassen zijn al weer gepakt, de bedden zijn leeg. Wij gaan eerst ontbijten in het restaurant.

9:00 uur spelen wij onze laatste wedstrijd van onze poule tegen Wijhe’92-2. Wij zijn echte diesels dat is een feit. Niet iedereen is even wakker, even scherp en werkt even hard. Niet iedereen heeft ook evenveel geslapen. Helaas…..Verloren ☹4-0

10:00 uur nu moet het gaan gebeuren. Onze aller laatste kans om niet als laatste te eindigen. Weer spelen wij tegen Wijhe’92-2, weer hebben wij supporters langs de lijn staan die ons aan komen moedigen. Dit geeft ons kracht net als de peptalk van onze trainers. Wij zijn wakker…. Wij zijn die hele jonge ploeg die mee doen met U13….. Wij zijn de ploeg die het zeer gegund word om toch op zijn minst 1 doelpuntje te mogen scoren. Laat dit nu toch ook bijna gelukt zijn!!!! Onze Levy heeft iedereen versteld doen staan van zijn ongelofelijke snelheid en daarbij weet hij de doelpaal te raken, net mis…. Eindstand 2-0

Wat hebben wij het SUPER goed gedaan op dit internationaal voetbal toernooi. Er word op een positieve manier over U13 Teisterbanders gesproken. Wij krijgen ontzettend veel complimenten. Helemaal omdat wij ondanks onze verliezen met opgeheven hoofden en grote glimlachen van het veld afkomen.   Wij zijn zelfs uitgenodigd om volgend jaar weer mee te komen doen aan de IJssel Trophy. De begeleiders hebben al toegezegd om weer mee te gaan 😊. Aan het eind van het toernooi miste wij op een haar na de sportiviteitsbokaal, wij hadden die zeker verdient!

Ter afsluiting van een geweldig weekend zijn Excelsior en Teisterbanders samen op het podium geklommen om dit met een mooie herinnering vast te leggen. Ieder met een verdiende medaille om de hals.

Kim

Lukas

Jolein

BertJan

Ferdi

Super bedankt namens de spelers

en mij voor jullie gezelligheid

en inzet,  zonder jullie hadden

wij dit niet kunnen doen.

U13 & Miranda

Teisterbanders O13Teisterbanders O13Teisterbanders O13Teisterbanders O13Teisterbanders O13Teisterbanders O13Teisterbanders O13Teisterbanders O13Teisterbanders O13Teisterbanders O13Teisterbanders O13Teisterbanders O13Teisterbanders O13