Jubileumfeest

JubileumcommissieIn weekblad Het Kontact verscheen onlangs een artikel over de komende festiviteiten in het kader van het 75-jarig bestaan van Teisterbanders.

Info: https://www.teisterbanders.nl/pdf/JubileumTeisterbanders.pdf

In de geest van…

Bart Karsijns is bijna 25 jaar lid van Teisterbanders en betrokken bij de viering van 75-jarig bestaan. “Vanuit het bestuur is een aantal mensen benaderd met de vraag of zij het jubileum op een leuke manier vorm zouden kunnen geven”, zegt hij. “Die mensen vonden het leuk als ik daar ook bij betrokken zou zijn.”

“Vervolgens hebben we samen gekeken of we dat op een hele leuke manier vorm zouden kunnen geven, in de geest van de club Teisterbanders. We zijn gewoon een hele leuke, fijne dorpsvereniging. De kern van de leden bestaat uit mensen uit Kerk- en Kapel-Avezaath, maar je ziet ook een steeds grotere aanwas vanuit Tiel.”

Teisterbanders heeft op dit moment 325 leden, inclusief jeugd. De vereniging beschikt over twee velden en een trainingsveld. Dat gezelligheid hoog in het vaandel staat bij Teisterbanders zal voor niemand als verrassing komen. Dat de club nu 75 jaar bestaat, heeft de vereniging misschien ook deels te danken aan haar feestdrang. “Het valt niet te ontkennen dat Het Lentefeest belangrijk is geweest voor onze continuïteit”, zegt Karsijns. “Daarin onderscheiden wij ons wel en lukt het om onze eigen broek op te houden. Het organiseren van evenementen zit wat dat betreft wel in het DNA van deze club.”

Volgens Bart Karsijns verdwijnt er langzamerhand hoe langer hoe meer uit het dorp. “De supermarkt is weg, de kroeg gaat dicht en ook het verenigingsleven heeft het best moeilijk om het hoofd boven water te houden”, zegt hij. “Maar je ziet dat Teisterbanders een soort ontmoetingsplek voor het dorp blijft. Dat is fijn om in stand te houden en dat willen we ook heel graag in dit jubileum meenemen.” “We hebben ook heel duidelijk gezegd: Niet alleen maar leden uitnodigen, maar laten we in de middag een algemeen evenement – de jubileumwedstrijd – voor iederéén organiseren. En ‘s avonds het jubileumfeest voor iedereen die Teisterbanders een warm hart toedraagt, dus mensen die affiniteit hebben met onze vereniging.”
Uniek jubileumshirt

De feestelijke dag begint op zaterdag 28 september om 15:00 uur met een clinic voor jeugdleden. De deelnemers krijgen op de dag van het jubileum allemaal een uniek, prachtig ontworpen, stoer Teisterbanders jubileumshirt in de clubkleuren, mét daarop de leeuw. “De voetbal-clinic wordt georganiseerd in combinatie met een voetbalschool en onze jeugdcommissie. Vervolgens worden de jeugdleden ingezet bij de start van de jubileum-voetbalwedstrijd. We willen een beetje een stadionsfeer creëren, met de komst van de spelers en muziek erbij. En met vlaggen, waarvan mijn moeder er een stuk of twintig aan het maken is.”

Aansluitend is er een feestavond met diverse artiesten. Deze avond is bedoeld voor onze leden, vrijwilligers en iedereen die op enige manier aan de club verbonden is. De jubileumwedstrijd is gratis toegankelijk voor iedereen.

Aanmelden voor de gratis toegankelijke feestavond kan tot 7 september via de website, de social media kanalen van Teisterbanders (Facebook/Instagram) of door contact op te nemen via email: 75jaar@teisterbanders.nl.

Jubileumcommissie
De jubileumcommissie bestaat uit (van links naar rechts) Bas Verkerk, Bart Karsijns, Tessa Jansen, Joost Bron (Anja Pappeleu ontbreekt op de foto).

Bron: Het Kontact